Här kan ni läsa om ett urval av de bolag och entreprenörer som deltagit på våra Draknästen

Ärlig korv från Mariefred!

Victor Waldenström driver Frankly foods, ett korvföretag som tillverkar hantverksmässig gourmetkorv för hand enligt gammal tradition i sitt produktionskök i Mariefred. Alla korvar innehåller svenskt kött av högsta kvalitet från djur som har levt ett bra liv. Försäljningen sker via egen e-handel och via utvalda återförsäljare runt om i Sörmland och Stockholm. Närproducerat när det är som bäst!

https://franklyfoods.se

WRun - den hållbara inredningsbyrån

Inredning kan vara en utmaning, att dessutom göra det hållbart kan kännas ännu svårare. Det tog WRun fasta på när de skapade sitt snabbväxande inredningsföretag, som idag erbjuder kompletta inredningslösningar till företag oavsett om man står inför en företagsflytt, en yteffektivisering eller är i behov av en varumärkesförstärkning. Garanterat unikt och hållbart, hur bra?

https://www.wrun.se/

Dosan is back!

Sedan 1947 har Dosan tillverkats i svenskt rostfritt stål, av en familjeägd, lokal fabrik i Eskilstuna. Sedan ett par år tillbaka driver en ny generationen den återlanserade Dosan, med ambition att bidra till ett plastfritt samhälle utan att kompromissa med design, och att kunna erbjuda marknaden ett riktigt hantverk, som håller år efter år.  Matdosan har älskats av flera miljoner människor genom åren och nu ges ytterligare miljoner människor möjlighet att välja lokalt, klimatsmart och snyggt förstås.

https://reeat.se

Ett enklare båtliv? Ja, tack!

Docky Marin tillverkar och säljer prisvärda och miljösmarta båtlyftar där du hissar upp din båt i luften istället för att ha den kvar i vattnet. Detta gör att du slipper både kostnaden och jobbet med bottenmålning. Det behövs helt enkelt inte. Du gör naturligtvis även en stor insats för miljön då giftiga bottenfärger ej längre är nödvändiga. Hela bolaget sköts från Trosa, allt ifrån design, produktutveckling och tillverkning. Enkelt, smart och miljövänligt, det gillar vi!

https://dockymarin.se

Återbruk när det är som bäst

Från klarhet till klarhet – så sammanfattar man bäst Jennie Vornanens bolag Equused, som sedan starten 2016 sålt begagnade hästartiklar på nätet till flera tusen ridsportintresserade människor och som är nu Sveriges största second hand marknadsplats för hästsportsutrustning. Role model!

https://equused.se

Lokalbryggt öl för finsmakaren

Stallarholmens Brygghus brygger hantverksmässigt och småskaligt producerad premiumöl med passion för de goda smakerna. Allt öl är ofiltrerat, opastöriserat och tillverkat på ett naturligt sätt, vilket främjar både smak och karaktär. Sväng förbi gårdsbutiken eller närmsta Systembolag för att prova!