Draknäste Light

Står du i startgroparna med din affärsidé?

Har du en idé som väntar på att förverkligas?
Vill du ta den till nästa nivå men vet inte hur? Testa den på ett Draknäste light! 

Våren 2021 har du möjlighet att få pitcha din idé inför en panel med affärsutvecklare, investerare och erfarna bolagsbyggare på olika platser i Sörmland.

Efter att ha deltagit på ett draknäste har du möjlighet att få upp till 10 timmar kostnadsfri affärsutveckling där vi matchar dina behov med våra erfarna specialister för att hjälpa dig vidare på din företagsresa.

När du skickat in din ansökan blir du kontaktad via telefon och får därefter besked om du får möjlighet att pitcha på ett näste.

Fyll i ansökan nedan för att anmäla ditt intresse att delta på ett av vårens Draknäste light.

Mer om Draknäste Light

Som ett led i att hitta och identifiera intressanta, innovativa och skalbara bolag med potential att växa och expandera har Katec, med finansiering från Region Sörmland, skapat ”Draknästet light”. Syftet är att hjälpa spännande innovatörer och entreprenörer med affärsutveckling och att, över tid, bidra till fler hållbara och lönsamma bolag i Sörmland. 

Utvalda entreprenörer får presentera sitt bolag, sin affärsidé, sina utmaningar och behov inför en panel bestående av affärsutvecklare och investerare. Pitchen efterföljs av konstruktiva diskussioner med feedback och input från panelen.

Efter Draknästet kan entreprenören erbjudas upp till 10 timmars kostnadsfri individuell affärsutveckling med affärsutvecklare från Specialistpoolen till ett värde av SEK 10 000. Möjligheten finns också att få träffa Sörmlandsfonden och få chansen att pitcha inför deras affärsänglar.

Om en affärsidé inte blir utvald till ett näste försöker vi alltid hjälpa entreprenören vidare till rätt aktör inom innovationssystemet i Sörmland. Vi har nära samarbete med t ex Nyföretagarcentrum, Create företagsinkubator och Almi

Passar Draknäste Light dig? Här är kriterierna:

  • Tidigt skede (ej etablerat)
  • Skalbar idé, med möjlighet att växa
  • Behov av affärsutveckling och expansion
  • Behöver ta nästa steg för komma vidare