Vill du ta din affärsidé till nästa nivå?

Testa den på ett Draknäste Light! 

Sitter du på en spännande affärsidé som du vill ta vidare? 

Kanske driver du redan ett etablerat bolag i Södermanland och har en ny idé kring en produkt eller tjänst som du vill utveckla? Eller står du i startgroparna till att starta ett nytt skalbart bolag? Välkommen att ansöka till Draknäste Light.

Vad är Draknäste Light?

Draknäste Light ger dig möjlighet att kostnadsfritt testa din affärsidé inför en panel med affärsutvecklare, investerare och erfarna bolagsbyggare. Du får direkt feedback och konkreta råd och tips för att ta din idé vidare. Efter avslutat näste har du dessutom möjlighet att få upp till 5 timmars kostnadsfri affärsutveckling med våra experter inom t ex. digital marknadsföring, säljstrategi, juridik, kapitalanskaffning mm. till ett värde av 10 000 sek. Allt anpassat efter dina behov! 

Passar Draknäste Light dig? Här är kriterierna:

  • Entreprenör eller etablerat företag med ny idé 
  • Verksam i Södermanland
  • Skalbar idé, med möjlighet att växa
  • Behov av affärsutveckling och expansion
  • Vill ta nästa steg för komma vidare

När är nästa Draknäste Light? 

  • Eskilstuna tisdag 16 april

Så här ansöker du

Fyll i ansökan nedan. Efter du skickat in din ansökan blir du kontaktad via telefon. Du får besked via mail om du blivit antagen till ett av höstens nästen efter sista ansökningsdag. 

 

Mer om Draknäste Light

Som ett led i att hitta och identifiera nytänkande och skalbara bolag med potential att växa och expandera driver Katec, med finansiering från Region Sörmland och Eskilstuna Kommun ”Draknästet Light”. Syftet är att hjälpa spännande innovatörer och entreprenörer med affärsutveckling och att, över tid, bidra till fler hållbara och lönsamma bolag i Sörmland. 

Utvalda entreprenörer får presentera sitt bolag, sin affärsidé, sina utmaningar och behov inför en panel bestående av affärsutvecklare och investerare. Presentationen efterföljs av konstruktiva diskussioner med feedback och input från panelen.

Efter Draknästet kan entreprenören erbjudas upp till 5 timmars kostnadsfri individuell affärsutveckling med affärsutvecklare från Specialistpoolen till ett värde av SEK 10 000. 

Om en affärsidé inte blir utvald till ett näste försöker vi alltid hjälpa entreprenören vidare till rätt aktör inom innovationssystemet i Sörmland. Vi har nära samarbete med t ex Nyföretagarcentrum, Create företagsinkubator och Almi.