Draknäste Light

Vill du ta din affärsidé till nästa nivå?

Testa den på ett Draknäste light! 

* Fullsatt - Sista ansökningsdag för hösten 2021 är över *

Driver du ett etablerat bolag i Södermanland och har en ny innovativ produkt eller tjänst? Eller är du nybliven entreprenör och står i startgroparna till att starta ett skalbart bolag? Välkommen att ansöka till Draknäste light.

Vad är Draknäste light?

Draknäste light ger dig möjlighet att kostnadsfritt testa din affärsidé inför en panel med affärsutvecklare, investerare och erfarna bolagsbyggare. Du får direkt feedback och konkreta råd och tips för att ta din idé vidare. Efter avslutat näste har du dessutom möjlighet att få upp till 10 timmars kostnadsfri affärsutveckling med våra experter inom t ex. digital marknadsföring, säljstrategi, juridik, kapitalanskaffning mm. till ett värde av 15 000 sek.

Passar Draknäste light dig? Här är kriterierna:

  • Nybliven entreprenör eller etablerat företag med ny idé 
  • Verksam i Södermanland
  • Skalbar idé, med möjlighet att växa
  • Behov av affärsutveckling och expansion
  • Vill ta nästa steg för komma vidare

När är nästa Draknäste light? 

Under hösten 2021 kommer Draknäste light till följande platser i Sörmland:

  • 22 September – Strängnäs
  • 29 September – Eskilstuna
  • 7 Oktober – Vingåker
  • 12 Oktober – Oxelösund 

Så här ansöker du:

Fyll i ansökan nedan. Efter du skickat in din ansökan blir du kontaktad via telefon. Du får besked via mail om du blivit antagen till ett av höstens nästen efter sista ansökningsdag. 

Fullsatt! Sista ansökningsdag för hösten 2021 är över! 

 

Mer om Draknäste light

Som ett led i att hitta och identifiera intressanta, innovativa och skalbara bolag med potential att växa och expandera har Katec, med finansiering från Region Sörmland, skapat ”Draknästet light”. Syftet är att hjälpa spännande innovatörer och entreprenörer med affärsutveckling och att, över tid, bidra till fler hållbara och lönsamma bolag i Sörmland. 

Utvalda entreprenörer får presentera sitt bolag, sin affärsidé, sina utmaningar och behov inför en panel bestående av affärsutvecklare och investerare. Pitchen efterföljs av konstruktiva diskussioner med feedback och input från panelen.

Efter Draknästet kan entreprenören erbjudas upp till 10 timmars kostnadsfri individuell affärsutveckling med affärsutvecklare från Specialistpoolen till ett värde av SEK 15 000. 

Om en affärsidé inte blir utvald till ett näste försöker vi alltid hjälpa entreprenören vidare till rätt aktör inom innovationssystemet i Sörmland. Vi har nära samarbete med t ex Nyföretagarcentrum, Create företagsinkubator och Almi.