Vad är det som växer?

Vi har svårt med våra mentala begränsningar att tänka oss framtidens nya produkter och tjänster. De professionella innovatörerna arbetar ofta metodiskt med att nosa upp nya behov genom att bevaka trender och förändringar i branscher och samhälle. Vilka trendvindar blåser inom din bransch? Vilka branscher är intressant att innovera i? Behov och problem finns överallt men det krävs skarpa ögon och öron för att se och höra dem.

En växande trend som jag känner starkt i storstadsregionen är allt som kittlar dina sinnen; musik, konst, kultur, upplevelser, sökande efter inre styrka och harmoni. Den skakiga värld vi mött under de senaste åren med naturkatastrofer, terrorattacker och kraftiga konjunktursvängningar har påverkat oss att ifrågasätta vår konsumtion, vår påverkan på naturen och vår existens. Detta leder till ett behov att omge oss med vackra miljöer, ökar våra behov av sociala kontakter, sinnesupplevelser och faktiskt söka efter lycka och kärlek i våra liv.

Vad kan vi i Katrineholm utveckla baserat på denna trend?

Senaste inläggen

Är du redo att möta våra ”drakar”?

Nu öppnar ansökan till vårens Draknäste light!

Står du i startgroparna med din affärsidé men behöver hjälp med att komma vidare? Ta chansen att pitcha din idé inför en panel av affärsutvecklare och investerare på ett av vårens Draknäste light.

Läs mer »

SörmX 2020

Ansökan till SörmX 2020 stängde 12 Mars och tio spännande Startups har fått en plats i årets omgång och vi är mycket nöjda : )

Läs mer »

Om Katec Sörmland

Katec – där idéer blir affärer
Fler och mer innovativa företag i Västra Sörmland är vårt mål och uppdrag.
Vi är ett utvecklingsbolag som ägs till 40% av Katrineholms Kommun och till 60% av näringslivet.

Senaste Inläggen

Registrera er för Vårt Nyhetsbrev

När du registrera dig för vårt nyhetsbrev…