SörmX - Testa din idè för en bättre värld!

Världen står inför en rad stora samhällsutmaningar. Ska vi klara av att möta upp dessa behövs nya, hållbara och innovativa lösningar.

Förutom nya idéer krävs att fler företagsamma människor tar steget att gå från idé till blomstrande företag. Vi tror att Sörmland kryllar av oslipade diamanter som väntar på att hitta det rätta sammanhanget. Ett sammanhang där idé och drivkraft kan mixas med rätt kunskap, kompetens och kapital. För många är det precis den kickstart som behövs för att gå komma igång med sitt företag. Det är därför vi har skapat SörmX.

SörmX vänder sig till er/dig som har påbörjat startupresan och som behöver testa affärsidén i skarpt läge. Med skarpt läge menar vi att den potentiella kunden får vara med och skapa affärslösningarna i tidigt skede. Affärsidén behöver inte vara färdig men det ska finnas ett koncept, en prototyp eller något konkret som kan visas upp mot en potentiell kund. Vi ser gärna hållbara och innovativa affärsidéer och att ni är flera i teamet.

SörmX är en utvecklingsarena som består av en mix av utbildning, nätverkande och coachning. Som deltagare i programmet får du bland annat svar på frågorna: Vilka problem har min kund egentligen? Hur skapas en hållbar affärsmodell? Var hittar jag finansieringen för företagsstarten? Hur tänker en Investerare? Hur skyddar jag min produkt? Vi kryddar sedan programmet med vårt nätverkskapital. Flera av våra tidigare alumner har skaffat sig teammedlemmar, styrelseledamöter eller investerare via SörmX.

Vi söker nu efter 10 av Sörmlands mest lovande affärsidéer och team. Programmet startar i februari och i juni utser vi årets SörmX-bolag. Vinsten består av en inkubatorsplats värd 100 000 kr. Programmet är kostnadsfritt men kräver ert engagemang och deltagande på våra träffar. Sista ansökningsdag är 21 januari 2022.

Läs mer om SörmX och anmäl er här www.sormX.se

SörmX arrangeras av Almi, Create, Katec och Sörmlandsfonden i samarbete med Region Sörmland, alla kommuner i Sörmland samt Sörmlands Sparbank.